top of page

Το ελαιοτριβείο μας | Από το 1972

Το ελαιοτριβείο της οικογένειας Χριστοδουλοπούλου λειτουργεί από το 1972 έως και σήμερα μετρώντας αρκετά χρόνια και πολυετή εμπειρία στο χώρο. Το ξεκίνημά του ήρθε από τον παππού μας Γιάννη, μαζί με τα τρία του αδέρφια, μέσω σκληρής δουλειάς. Μετά από αρκετά χρόνια και διάφορα επιτεύγματα το ελαιοτριβείο εδραιώθηκε στην περιοχή της ορεινής Αρκαδίας, συγκεκριμένα στο χωριό Δάφνη. Έπειτα πέρασε στα χέρια των υιών Κώστα και Δημήτρη, οι οποίοι συνεχίζουν με τις ίδιες αξίες, αρχές και γνώσεις που πήραν από τον πατέρα τους και εξελίσσονται στον τομέα του ελαιολάδου. 

 

Το 2009 έγινε ολική ανακατασκευή των κτιριακών και μηχανικών υποδομών μας. 

Η πολυετής εμπειρία μας στον χώρο παραγωγής ενός έξτρα παρθένου ελαιολάδου μας δίνει πάντα το αποτέλεσμα που αναμένουμε. Δηλαδή ποιοτικό και κατά συνέπεια υγιεινό λάδι. 

Μέσω του τρόπου παραγωγής, που εφαρμόζει το ελαιοτριβείο μας εδώ και αρκετά χρόνια, καταφέρνουμε και επιτυγχάνουμε αυτό το ποιοτικό προϊόν, υψηλής διατροφικής αξίας. 

Τα νέα δεδομένα που υπάρχουν για το ελαιόλαδο το οποίο παράγουμε είναι ευχάριστα και πολύ ενθαρρυντικά. Ύστερα από μελέτες που έγιναν από την επιστημονική ομάδα του κυρίου Μαγιάτη, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια αποδείχθηκαν τα εξής:

 • Το πολυφαινολικό ελαιόλαδο μας έχει αντιοξειδωτικές και ευεργετικές ιδιότητες προς τον ανθρώπινο οργανισμό.

 • Οι δύο ουσίες που χαρίζουν ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας είναι η ελαιασίνη και η ελαιοκανθάλη. 

 • Το ελαιόλαδο που είναι πλούσιο σε ελαιοκανθάλη, μέσω της τακτικής του κατανάλωσης, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων, τη μείωση πιθανών καρδιολογικών προβλημάτων και της μείωση της χοληστερίνης. 

 • Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, μέχρι στιγμής αποδεικνύει πως ελαττώνει τις πιθανότητες εμφάνισης του αλτσχάιμερ. 

Η επίδραση στη συσσώρευση αιμοπεταλίων είναι ισχυρά συνδεδεμένη με την αναστολή συγκεκριμένων ενζύμων, που εμπλέκονται στην διαδικασία της φλεγμονής. Επομένως η αλλαγή στη συσσώρευση των αιμοπεταλίων και η συνεπαγόμενη καρδιαγγειακή προστασία εξαρτάται όχι από αυτό που γνωρίζαμε ως τώρα ολικές φαινόλες αλλά από την επακριβή φαινολική σύσταση του κάθε ελαιολάδου. 

 

Τη μελέτη, τη μεθοδολογία αλλά και όλες τις λεπτομέρειες μπορείτε να τα βρείτε εδώ (στα αγγλικά). 

Σύμφωνα με τους ερευνητές με επικεφαλής την Agnieszka Filipek μας καταδεικνύει, για πρώτη φορά, ότι η ελαιασίνη αναστέλλει τον σχηματισμό αφρωδών κυττάρων σε μακροφάγα που προέρχονται από ανθρώπινα μονοκύτταρα και έτσι μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την πρόληψη πρώιμων και προχωρημένων αθηροσκληρωτικών βλαβών. 

Οι ποικιλίες ελαιόλαδου που διαθέτουμε είναι τρεις, η κορωνέικη, η λαδολιά και τέλος το βιολογικό ελαιόλαδο, που οποίο παράγουν ορισμένοι παραγωγοί μας. Για την σωστή διατήρηση του βιολογικού ελαιολάδου χρησιμοποιούμε πιστοποιημένες δεξαμενές. Το ελαιόλαδό μας διατηρείται σε δεξαμενές σφραγισμένες με άζωτο. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος μας είναι και έντονα αρώματα και η ελαφρώς πικάντικη γεύση του. Τα χαρακτηριστικά αυτά γίνονται αντιληπτά μόνο στα ελαιόλαδα υψηλής διατροφικής αξίας. 

 

 • Οι χώροι μας είναι πιστοποιημένοι με ISO 22000 2018

 • Διαθέτουμε συγκεκριμένη ποσότητα ελαιολάδου που παράγεται από υπεραιωνόβιες ελιές, π.χ. 300 ετών.

 • Οι εγκαταστάσεις μας θα είναι επισκέψιμες από τους πελάτες μας.


 

 • Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα ελαιολάδου στους πελάτες μας, με σεβασμό στη φύση και την ιστορία μας

 • Εστιάζουμε στον μοναδικό συνδυασμό παράδοσης και τεχνολογίας 

 • Η κληρονομιά μας είναι κάτι περισσότερο από ιστορία. Είναι ο τρόπος ζωής μας.

 • Ευαγγελιστές των ιδιοτήτων και των πλεονεκτημάτων του ελαιολάδου υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλη. 

Οι αξίες

μας

Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα ελαιόλαδου στους πελάτες μας με σεβασμό στη φύση και την ιστορία μας

Εστιάζουμε στον ιδανικό συνδυασμό παράδοσης και τεχνολογίας

Η κληρονομιά μας είναι κάτι περισσότερο από ιστορία. Είναι ο τρόπος ζωής μας.

Ευαγγελιστές των ιδιοτήτων και των πλεονεκτημάτων του ελαιόλαδου υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλη

Η ιστορία μας

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn
bottom of page